Samenwerking

Geacht bestuur / organisatie,

Zodra sinterklaas het land weer verlaten heeft wordt ook in Horst alles weer omgetoverd tot een gezellige kerstsfeer. Lampjes, kerstversiering, en natuurlijk niet te vergeten de kerstbomen en verschillende kersstallen worden weer opgebouwd.

Afgelopen jaar heeft de werkgroep “leavende Kerststal“ samen met het Horster centrummanagement voor de 2e keer de levende kerststal opgezet in het Atrium van de St. Lambertuskerk. Ook dit jaar zijn we weer hard bezig met de voorbereidingen en het bijbehorende kerstspel wat gespeeld wordt door een aantal leden van Jong Nederland Horst. Dit kerstspel is te aanschouwen op zaterdag 19 december na de H. Mis en zondag 20 december tijdens koopzondag!

Verleden jaar hebben wij ook voor het eerst de actie “adopteer een kerstboom” georganiseerd.
Na het grote succes van vorig jaar willen wij ook dit jaar weer verenigingen, bedrijven, de buurt, scholen en instanties van Horst de kans geven om een kerstboom te adopteren voor het goede doel!

Iedereen kan een kerstboom adopteren voor een bedrag naar keuze (min. € 25, – per boom). Afgelopen jaar is hiermee € 600,- opgehaald, wat we gedoneerd hebben bij het Glazen Hoês ten gunsten van “Hospice Horst” en “ijsbaan Horst”.

Ook dit jaar zullen de opbrengsten weer naar een aantal goede doelen gaan.
Elke vereniging, bedrijf, buurt, school of instantie krijgt vervolgens een boom ter beschikking die in de clubkleuren en met bekende attributen versierd mag worden. Hoe jullie dit doen mogen jullie helemaal zelf verzinnen. Je mag de boom zo vol hangen als je wilt, mits hij maar overeind blijft staan.

Wat willen we hiermee bereiken:
*Een vrolijke versierde dorpsstraat en tevens meer binding tussen de beide dorpspleinen
*PR voor je eigen vereniging
*Investering in een leuke vrijetijdsbesteding en een goed doel, namelijk de ijsbaan voor de jeugd van Horst en het Glaze hoês.

Om alles tijdig in gang te zetten en tijdig te kunnen bewerkstelligen willen we jullie vragen om vóór 10 december door te geven of jullie vereniging, bedrijf, buurt, school of instantie interesse heeft voor dit initiatief.

De bomen zullen op zaterdag 19 december versierd kunnen worden, maar hierover volgt nog nadere informatie.

Wij hopen op jullie medewerking, want jullie vereniging kan en mag natuurlijk niet ontbreken!

Met vriendelijke groet,

Bart Joosten

Namens werkgroep “leavende kerststal Horst”

Samenwerkingsverbanden

Lokaal:
Mondiaal Platform Horst aan de Maas, Streekomroep Reindonk en de gasten radio programma Solidair,  Gemeente Horst aan de Maas, Dendron College, Biblionu, , Vereniging Behoud De Parel , Streekmuseum De Locht, Museum De Kantfabriek, Filmclub Horst, Foto Horst, Sportschool Anco, Renschdael Groep, St. Vrienden van Christopher, “HAAR KUNST”, Uganda  Project, Woman of Cambibgo, Cineast Wiek Lenssen,  Frank Janssen, Frederique Vogel,  PLUS Horst,  Jan Janssen ( fotograaf), PUMMERS ( PUM= Programma Uitzending Managers)  lokaal .

Regionaal:
PUM  (Nederland Programma Uitzending Managers), Gemeente Peel en Maas, Mondiaal Platform Venlo, Som Maasbree, LLTB,  Performer Kerfonse Kanté, Linda Flores, World Art House Well, Jacques Janssen , PUMMERS  regionaal .

Landelijk:
NVR Commissie Duurzame Ontwikkeling, Schone Kleren Campagne, Milieudefensie,St. Leven met de Aarde, St. Boer, Aarde , Consument, COS Nederland, Amnesty Nederland, Auteur Guus Geurts, PUMMERS Landelijk.

Netwerkverbanden:
Voor de Verandering, Duurzaamheids Overleg Politieke Partijen ( Nederland krijgt nieuwe Energie, Naar een nieuw Landbouwbeleid), Evert Vermeer Stichting, Stichting X-Y, Urgenda, Ceres, Symposia  VN, Ghana netwerk Nederland.