Mama Terra

Kwartet!

Op woensdag 27 november hebben alle kinderen van groep 7 van basisschool de Dobbelsteen het kwartetspel ‘Mama Terra’ gekregen. Het is een initiatief van de Stichting Leef op Safe Horst aan de Maas in samenwerking met BiblioNu. Deze stichting heeft kwartetspellen over het onderwerp duurzaamheid laten maken voor alle 10-jarige kinderen van Horst aan de Maas.

Mama Terra is ook de naam van een activiteit over duurzaamheid die BiblioNu heeft ontwikkeld, waarin het kwartetspel een rol speelt. Het is een spannend en leerzaam groepsbezoek waarin kinderen op een escaperoom-achtige manier, door middel van informatievaardigheden en logisch denken, op zoek moeten naar het wachtwoord van een filmpje over duurzaamheid. Als groepen naar BiblioNu komen voor deze activiteit, krijgt ieder kind na afloop het Mama Terra kwartetspel mee naar huis. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar iedere kaart bevat tevens prikkelende vragen om over na te denken.

Het eerste Mama Terra groepsbezoek bij BiblioNu Horst heeft 13 november jl. plaatsgevonden, met de groepen 7 van Basisschool de Dobbelsteen. Leerlingen, juffen en de dames van Leef op Safe waren erg enthousiast over deze activiteit. Aangezien de spellen op dat moment nog bij de drukker lagen, zijn ze twee weken later op school uitgereikt tijdens een feestelijk moment. Uiteraard moest het spel meteen getest worden. Al gauw zat de hele bovenverdieping van de Dobbelsteen vol met enthousiaste, fanatieke, kwartettende groepjes.

Op https://onderwijs.biblionu.nl/product/6598527.bovenbouw-bibliotheekbezoek-mama-terra.html is meer informatie te vinden over dit groepsbezoek.

                             

Oktober 2019:

Mama Terra, een kwartetspel vanaf 10 jaar. Weet hoe het gaat met moeder aarde.

Het eerste exemplaar van het kwartetspel : MAMA TERRA is voor Sanne.
Sanne is trots op haar oma, die het kwartetspel bedacht heeft.

Binnenkort verkrijgbaar. Meer info volgt.